kompanzasyon panosu
Reaktif Güç Kompanzasyonu ; Reaktif güç kompanzasyonu için kullanılan iki yöntem, dinamik faz kaydırıcılar ( Senkron kompansatörler ) ve statik faz kaydırıcılar kondansatörlerdir. Kondansatörlerin kayıp değerleri çok düşük ve nominal güçlerinin % 5 in altında olması, bakım masraflarının düşük olması, kapladıkları alan ve kurulmak istedikleri alanlarla ilgili sorunların yaşanmaması piyasada çok tercih edilmelerine sebeptir. 
Statik Faz Kaydırıcılar ( Kondansatörler ) ; Burada statik kelimesi, kullanılan ekipmanın döner sistemler yerine indüktivite kapasite ve tristör gibi elemanların kullanılmasından dolayı kullanılmaktadır. Faz kaydırma ise, yine bu elemanlar ile gerilim ve güç faktörü düzenlendiği için kullanılmaktadır. 

Dikkat : Okumakta olduğunuz yayın, serinin 2. parçasıdır. Aynı yazı dizisinin 1. ve 2. bölümleri için;
Yazının Birinci Bölümü için BURAYA tıklayınız.
Yazının Üçüncü Bölümü için BURAYA  tıklayınız.


kompanzasyon kondansator secimi
Kondansatör
İlginizi Çekebilir ; Kondansatörler hakkında herşey

                                     Reaktif Güç Kontrol Rölesi Bağlantı Şeması

                                     Kompanzasyon Panosu Bağlantı Şeması 
Kondansatörler ve Hesabı ; Kondansatörler, kuvvetli akım tesisatları için bakım, güvenlik, maliyet portatif yapıları ve tüketici ihtiyacına göre kolay ayarlanabilen güç değerleri göz önüne alındığında en çok tercih edilen kompanzasyon devre elemanlarıdır.  





Örnek :

220V ve 50hz frekanslı bir kaynaktan 700ϻA çeken kondansatörün kapasitesi kaç mikrofaratdır ?

Çözüm :  
kompanzasyon kondansator secimi


Kompanzasyon Sistemi Çeşitleri ; 

Bireysel Kompanzasyon
Kondansatörler ile yapılan kompanzasyın sistemi çeşitlerinden biri olan bireysel kompanzasyonda, kondansatörler, kompanze edilecek olan indüktif yüklerin  ( balast, trafo, motor vb. ) şalterlerine bağlanırlar. En etkili kompanzasyon yöntemlerinden biri olan bireysel kompanzasyon genellikle sabit kompanzasyon olarak tercih edilir. Aşağıdaki gösterge tablolarından faydalanarak seçilecek olan kondansatörün güç değeri belirlenebilir.
kompanzasyon kondansator gucu
Trafo gücü ve gerilimine göre seçilecek kondansatör güçleri
Grup Kompanzasyon Sistemi ; Kalabalık tüketici gruplarının olduğu bir tesiste, her kullanıcı için ayrı ayrı kompanze işlemi yerine müşterek bir kompanzasyon tesisinin kurulması daha pratik ve maliyeti daha düşük olacaktır. Bu şekilde kondansatörler, gerekli miktarlarda ve özel anahtarlar yolu ile gerekli durumlarda kademeli olarak şebekeye bağlanır...
Dikkat : Okumakta olduğunuz yayın, serinin 2. parçasıdır. Aynı yazı dizisinin 1. ve 2. bölümleri için;


ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Kompanzasyon Hesabi Nasil Yapilir Ornekli Anlatim | Tum Detaylar 2 "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.