zaman rolesi baglantisi, zaman saati
Zaman Rölesi Nedir ;
Belirli bir zaman aralığında devreye girmesi ya da devreden çıkması amaçlanan elektriksel sistemleri kontrol etmek amacıyla kullanılan devre elemanlarına zaman rölesi ya da zaman saati denir. Zaman rölelerinin en yaygın kullanım alanları ; Çevre aydınlatmaları, okul zilleri, mesai zilleri, kumanda devrelerindeki güç kontaktörleridir. Zaman saatlerini, analog ve dijital olarak 2 sınıfa ayırabiliriz.
  • analog zaman saatleri ; Bu tip zaman saatlerinin ayar sahaları kısıtlıdır ve hata payları  -/+5 dakika civarındadır. 
  • Elektronik zaman saatleri ; analogların aksine, ayar sahaları oldukça geniştir ve hata payları neredeyse yok denecek kadar azdır. Elektronik zaman rölelerinde ayar, istenirse saniye cinsinden de yapılabilir. Örneğin ; Saat 17:00:00 çalmasını istediğiniz mesai saati bitiş zilini, Saat 17:00:01 yani saat 5'i 1 saniye geçe çalacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Elektronik zaman saatlerinin bazı türlerinde birden fazla çıkış bulunmaktadır. Bu tip rölelerde, enlem ve boylam bilgisi girilerek, gün batımı ve gün doğumu ayarlamaları otomatik yapılmakta böylelikle dış aydınlatma sistemlerindeki ayarları güncelleme problemini ortadan kaldırmaktadır.
Dijital Zaman Rölesi Nasıl Bağlanır ; 
dijital-zaman-rolesi-baglantisi, zaman-rolesi-devresi, dijital zaman rolesi
Dijital Zaman Saati Bağlantı Şeması
Analog Zaman Rölesi Nasıl Bağlanır ;
zaman rölesi baglantisi, zaman rölesi devresi
Analog Zaman Saati Bağlantı Şeması
Zaman Rölelerinin Yapısı ; Bilinmesi gereken, normalde açık ve normalde kapalı olan iki kontak türüne sahip olmalarıdır. Bu kontakların sayısı, marka ve modele göre değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca ilginizi çekebilir :  Zaman Rölesi Bağlantı Şeması2

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Zaman Rölesi Bağlantı Şeması | Zaman Rölesi Hakkinda Hersey "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.