Belirlenen zaman aralıklarında devreye girmesi ya da devreden çıkması istenen motor, aydınlatma tesisatı vb. elektriksel sistemleri kontrol etmek amacıyla kullanılan zaman rölesi ya da zaman saatleri ilerleyen teknolojiyle birlikte daha hassas ve daha çok ihtiyaca cevap verir hale geldiler. Tabii bu durum cihazların birazda karmaşık bir hal almasına neden oldu. Analog zaman saatlerinin hata paylarının olması, bu alanda dijital zaman saatlerinin tercih edilmesini ve kullanımının yayılmasını sağladı. Dijital zaman saati ( Dijital zaman rölesi ) 'nin nasıl kurulabileceğini adım adım detaylarıyla anlatmaya çalışacağım ;
Dijital Zaman Saati |Dijital Zaman Rölesi Nasıl Ayarlanır ; 



1.Adım : Öncelikle fabrikadan elimize ingilizce menülü olarak gelen zaman saatimizin dilini türkçe yapmamız gerekmektedir. Bu işlemi bir kez kare sembollü tuşa basarak başlatıyoruz. 









2.Adım : Kare tuşuna basarak girdiğimiz menüde eksi (-) ve (+) tuşlarını kullanarak yandaki resimde gözüken GB - DE - FR kısaltmalarının olduğu alanı seçiyor ve OK tuşuna basıyoruz.






astronomik zaman rölesi






3. Adım : Ok tuşuna basarak açtığımız dil seçenekleri menüsünde Türkçeyi seçmek için + ve - tuşlarını kullanarak seçenekler arasında hareket edebiliriz. Türkçeyi seçtikten sonra OK tuşuna bir kez basıyoruz.











4. Adım : Dilimizi seçtikten sonra işlemlerimiz daha kolay olacaktır. Türkçe seçilim ok tuşuna basıldıktan sonra açılacak olan menü yandaki resimdeki gibi olacaktır. Bu menüde yine + ve - tuşlarıyla program yazan kısma geliyoruz ve OK tuşuna bir kez basıyoruz.








5. Adım : 4. adımda program seçeneğinin üzerindeyken ok tuşuna bastığımızda açılacak olan ekran yandaki resimde görüldüğü gibi olacaktır. Burada YENİ sekmesine + ve - tuşlarının yardımyla gelip  bir kez OK tuşuna basıyoruz.








6. Adım : 5. adımdan sonra; Yandaki resimde görüldüğü üzere açılacak olan menü, haftanın belirli gün aralıklarını temsil etmektedir. Örnek verecek olursak ; PZT--PZR ifadesi, Pazartesiden pazar gününe kadar olan zamanı yani bir haftayı ifade eder. 
PZT--CUM : Pazartesi ve Cuma günlerini
CMT--PZR : Cumartesi ve Pazar ( Sadece Hafta Sonu )
RASTGELE : Hafta içerisinde herhangi bir gün için karışık program yapabilme imkanını ifade eder.




7. Adım :  6. Adımda anlatılan, size uygun olan gün aralığını seçtikten sonra açılacak olan menü yandaki resimde görüldüğü gibi olacaktır. Burada AÇIK yazan kısma Dijital Zaman Saati - Dijital Zaman Rölesi 'nin devreye girmesini istediğiniz Saat, dakika ve saniyesini girebilirsiniz. KAPA yazan kısma ise zaman saatinin devre dışı kalmasını istediğiniz saat, dakika ve saniyeyi girebilirsiniz.
Bu adımları eksiksiz uyguladığınız takdirde Dijital Zaman saati - Dijital Zaman Rölesi, sizin istediğiniz saat, dakika ve saniyede devreye girecek ve devreden çıkacaktır.


Not : Konuda görsel içerikle anlatılan dijital zaman saati legrand markadır.





ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

1 yorum to ''Astronomik Zaman Rölesi Ayarı | Dijital Zaman Rölesi Nasıl Ayarlanır"

YORUM EKLE

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.